Suosittelemme

Alavuden päivän 17.8. ohjelmaa

17.08.2022

Tervetuloa viettämään Alavuden päivää!

Alavuden päivää vietetään 17.8.1808 käydyn Alavuden taistelun muistoksi. Merkkipäivän kunniaksi toivomme kaikkien alavutelaisten nostavan Suomen liput salkoon ja lähtevän tutustumaan kotiseutuunsa!

klo 12 Seppeleenlasku Sankarihautausmaalla (os. Salmentie 4)

klo 10-18 Avoimet ovet Sotavanhuksen museolla (os. Kirkkotie 8). Viereisessä Tapulikahvilassa myynnissä ropsukahvit, käsitöitä ja arpoja.
Museossa on nähtävää kahdessa kerroksessa. Alakerrassa esitellään Suomen sotaa ja Alavuden taistelua, Alavuden kirkkohistoriaa, tervanpolttoa ja talonpoikaisesineitä, kun taas yläkerrassa pääsee tutustumaan kivikauteen ja eränkäyntikulttuuriin sekä erilaisiin kulkupeleihin. Museolla on myös myynnissä kotiseutuaiheista kirjallisuutta. Tapulikahvilan tuotto käytetään Alavuden seurakunnan lähetystyön hyväksi.

klo 16-18 Kansallispukujen tuuletuspiknik Sotavanhuksen museon pihamaalla (os. Kirkkotie 8)
Pukeudu kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun tai voit mainiosti myös yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi pelkkä kansallispukuasenne, nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään ja tapaamaan muuta kansallispukukansaa!

klo 12-18 Avoimet ovet Taidekeskus Harrissa (os. Harrintie 10)
Nähtävänä töysäläislähtöisen Pauliaukusti Haapasen akvarellinäyttely, jossa voit bongata tuttuja töysäläisiä maisemia sekä rakennuksia. Ja mikäli et vielä tiedä, kuinka säveltäjä Toivo Kuula, taiteilija Matti Annala ja Arabian maitokannukokoelma liittyvät Alavuteen, tule ottamaan siitä selvää! Maksuttomat yleisöopastukset pidetään klo 13 ja klo 15. Lisäksi Harrissa on nähtävänä Alavuden veteraanien perinnehuone. Myynnissä sota-aiheista kirjallisuutta sekä tarjoushintaan Alavuden ja Töysän historia -kirjoja!

Järjestäjinä Alavus-seura ry, Alavuden seurakunta ja Alavuden kaupungin kulttuuripalvelut

Alavus maisema
Alavus