Kolmen kosteikon pyöräreitti

Lähde kolmen kosteikon kierrokselle pyörällä tai tee Okslammen patikkakierros!

Kolmen kosteikon pyöräreitille kannattaa ottaa eväät mukaan ja nauttia ajan kanssa luonnosta ja nähtävyyksistä reitin varrella. Koko kierroksen pituus on 24 km. Laavuja on tällä hetkellä Okskodalla, Pahajoella ja lasikodalla Tusan rannassa.

Reitti sopii hyvin ajettavaksi ihan peruspyörällä. Noin puolet matkasta on hiekkatietä. Matkaan voi lähteä vaikkapa Alavus Fasadin pihasta, josta suunnataan Okslammentielle.

 

 

Kohdinnotkon kosteikko on valmis ja levittäytyy Okslammentien molemmin puolin. Siitä matkaa voi jatkaa Okslammentietä eteenpäin ja tehdä ensimmäisen eväspysähdyksen Okskodalla. Kontovuoren kosteikkokohteeseen matka jatkuu Okslammentietä itään Majantielle ja siitä itään eli etelään päin kunnes saavutaan ”Majan notkoon”, jossa nähtävissä kosteikon pohjaa ja vesistöä tien molemmin puolin.

Matka jatkuu pyöräillen Edesjärventielle ja siitä itään päin ajaen kohti Alavuden keskustaa pääsee Pahajoen kosteikolle Niementien kautta. Pahajoen kosteikolla laiduntaa vielä syksylläkin noin 40 lammasta. Pahajoella nähtävää on kosteikon ja lampaiden lisäksi suojaisa laavu ja kaarisilta. Täältä kohteesta löytyy myös opastauluja luontoon liittyen.

Pahajoen sillan ja kosteikon kautta pääsee Tusantielle ja sieltä pohjoiseen päin ajaen lasikodalle Tusanrantaan.

Katso tästä reittikartta PDF-muodossa.

Katso tästä tarkempi kartta Okslammen patikkakierroksesta PDF-muodossa.

Visit Alavus footer kevat 2023
Alavus