Luontoa ja hevosvoimia

Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa

Alavuden lentokenttä ja laskuvarjourheilu

Alavudella on harrasteilmailukäytössä oleva lentokenttä. Kiitotien lisäksi kokonaisuus käsittää pienilmailuun riittävät päällystetyt tankkaus- ja parkkitilat, 2 lentokonehallia, ilmailukerhon koulutus-rakennuksen sekä majoitus- ja saunarakennuksen. Kesän aikana järjestetään 5-6 laskuvarjohyppykurssia. Kurssiin kuuluu kaksi laskuvarjohyppyä. Saatavissa myös tandemkursseja.
Alavuden Ilmailukerho Ry, PL 12, 60101 Seinäjoki
Alavuden lentokenttä, Savikonkydöntie 129, 63300 ALAVUS
Puh. 045 121 5767, alavudenik@gmail.com   www.alavudenilmailukerho.com


Alavuden motocross-harrastajat

Motocross-rata sijaitsee vanhoilla hiekkakuopilla n. 9 km päässä Alavuden keskustasta Kuortaneen suuntaan. Rata on vaihteleva, jopa 24 m korkeus-eroja käsittävä. Rataa ylläpitää Alavudenseudun Moottoripyöräilijät. Alavudella järjestetään motocrossin SM-kisat 25.-26.8.2018.
Risujoentie 177, Alavus
www.alavudenseudunmp.fi

 

Enduro

Alavuden enduro-harrastajilla on reitti lentokentän lähistöllä reilun 5 km päässä Alavuden keskustasta. Reitti on vapaasti kaikkien harrastajien käytössä päivittäin.
Lisätietoja puh. 040 541 8608

 

 

 

 

Karting

Töysän Housunkylässä on yksi Suomen suurimmista ulkokartingradoista. Radalla voi vuokrata auton tai ajaa omalla. Radalla järjestetään myös kartingin aluekilpailuja.
Housunkyläntie 200, 63600 TÖYSÄ
Puh. 040 573 2341

mikko@kartring.fi
www.suseka.fi


Latvala Motorsport Oy

Latvala Motorsport tarjoaa unohtumattomia rallielämyksiä! Voit kokea vauhdin hurmaa aidon ralliauton kyydissä ralliajajan kuljettamana muulta liikenteeltä suljetulla radalla. Elämykseen kuuluu myös yhdessäolo laavulla. Tilaisuuksia järjestetään sopimuksen mukaan.
Väkkäräpakantie 13, 63610 TUURI
Puh. 040 512 2252, 0400 407 444
www.latvalamotorsport.com

 

Talviliikuntamahdollisuuksia koko perheelle

Alavudella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa talvilajeja koko perheen voimin. Hoidettuja latuja, jäärata, luistelualueita ja pulkkamäkiä on aivan keskustassakin Alavudenjärvellä ja myös muualla kaupungin alueella. Katso lisätietoja kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.


Koiravaljakkoajelua Töysässä

Tilauksesta koiravaljakkoajeluita Töysässä arkisin klo 16 jälkeen sekä viikonloppuisin. Reitin pituus n. 3 km, keliolosuhteista riippuen. Sekä koiramme että valjakkokuskimme ovat kilttejä ja kokeneita. Säävaraus.
Tiedustelut ja varaukset:
Raimo Tarkkonen puh. 040 156 4846

Etelä-Pohjanmaan Valmennustalli

Talli sijaitsee lähellä Alavuden keskustaa. Ratsastuskoulun ovet ovat avoinna ma-pe 16-21, la 9-16. Muulloin sopimuksen mukaan. Ratsastuskoulun aukioloaikoina voi tutustua toimintaan. Talli tarjoaa ratsastus- ja valmennustunteja, kesäisin päiväleirejä. Tilauksesta myös erilaiset kärry- ja rekiajelut, talutusratsastukset, maastoestevalmennukset ja erilaisia kursseja.
Koivusaarentie 90, 63300 Alavus
Puh. 040 415 3154 tai 040 538 5952, jutta.neste@gmail.com tai epvalmennustalli@gmail.com
www.etelapohjanmaanvalmennustalli.com

Metsälän Talli

Tuurissa, vain noin kilometrin päässä Kyläkaupasta sijaitseva harrastetalli, jossa on hyvät puitteet aloittaa hevosharrastus tai jatkaa sitä. Mahdollista on käydä sekä ratsastustunneilla että vuokraamassa hevosia. Käytössä on suuri, valaistu ratsastuskenttä sekä ratsastus- ja kärryttelymaastot hiekkateineen ja polkuineen. Lähellä Keskisen harjoitusravirata ja maneesi.
Holkonkyläntie 44, 63610 TUURI
Puh. 040 757 5005   metsalantalli.webnode.fi

Aina on hyvä päivä lähteä retkelle

Alavudella ja lähiseudulla on useita hyviä retkipaikkoja: laavuja, kotia, lintutorneja ym. Monet majoitusyrityksetkin järjestävät pyynnöstä myös luontoretkiä.
Yleiskalastus on maksutonta - saat siis onkia ja pilkkiä vapaasti.
Vinkkejä luonnossa liikkumiseen ja kalastukseen Alavuden ja Töysän vesillä:
loytoretketblog.com
kulttuurireitit.net
kalastusalue.net

Pyöräilyillat

Alavuden liikuntatoimi järjestää kesämaanantaisin pyöräilyjä mielenkiintoisiin kohteisiin eri puolilla Alavutta. Lisätietoja www.alavus.fi/fi/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu.html

Töysän Talsijat järjestää pyöräilyjä kesä-torstaisin klo 18 eri kohteisiin elokuun loppuun saakka. Lähtö Töysästä entisen Poliisitalon pihalta.
Lisätietoja puh. 0400 419 594.

Alavus maisema
Alavus