Luontoa ja hevosvoimia

Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa Vauhdin hurmaa ja luonnonrauhaa

Alavuden lentokenttä ja laskuvarjourheilu

Alavudella on harrasteilmailukäytössä oleva lentokenttä. Kiitotien lisäksi kokonaisuus käsittää pienilmailuun riittävät päällystetyt tankkaus- ja parkkitilat, 2 lentokonehallia, ilmailukerhon koulutus-rakennuksen sekä majoitus- ja saunarakennuksen. Kesän aikana järjestetään 5-6 laskuvarjohyppykurssia. Kurssiin kuuluu kaksi laskuvarjohyppyä. Saatavissa myös tandemkursseja.
Alavuden Ilmailukerho Ry, PL 12, 60101 Seinäjoki
Alavuden lentokenttä, Savikonkydöntie 129, 63300 ALAVUS
Puh. 045 121 5767
alavudenik@gmail.com
www.alavudenilmailukerho.com


Alavuden motocross-harrastajat

Motocross-rata sijaitsee vanhoilla hiekkakuopilla n. 9 km päässä Alavuden keskustasta Kuortaneen suuntaan. Rata on vaihteleva, jopa 24 m korkeus-eroja käsittävä. Rataa ylläpitää Alavudenseudun Moottoripyöräilijät. Alavudella järjestetään motocrossin SM-kisat jälleen 10.-11.8.2019.
Risujoentie 177, Alavus
www.alavudenseudunmp.fi

 

Enduro

Alavuden enduro-harrastajilla on reitti lentokentän lähistöllä reilun 5 km päässä Alavuden keskustasta. Reitti on vapaasti kaikkien harrastajien käytössä päivittäin.
Lisätietoja puh. 040 541 8608

 

 

 

 

Karting

Töysän Housunkylässä on yksi Suomen suurimmista ulkokartingradoista. Radalla voi vuokrata auton tai ajaa omalla. Radalla järjestetään myös kartingin aluekilpailuja.
Housunkyläntie 200, 63600 TÖYSÄ
Puh. 040 573 2341

mikko@kartring.fi
www.suseka.fi


Latvala Motorsport Oy

Latvala Motorsport tarjoaa unohtumattomia rallielämyksiä! Voit kokea vauhdin hurmaa aidon ralliauton kyydissä ralliajajan kuljettamana muulta liikenteeltä suljetulla radalla. Elämykseen kuuluu myös yhdessäolo laavulla, jossa paistetaan makkaraa ja juodaan nuotiokahvit. Lisäksi ralliautomuseo ja lasten liikennepuisto, kokous-, sauna- ja yöpymistilat.Tilaisuuksia järjestetään sopimuksen mukaan.
Väkkäräpakantie 13, 63610 TUURI
Puh. 040 512 2252, 0400 407 444
www.latvalamotorsport.com

Talviliikuntamahdollisuuksia koko perheelle

Alavudella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa talvilajeja koko perheen voimin. Hoidettuja latuja, jäärata, luistelualueita ja pulkkamäkiä on aivan keskustassakin Alavudenjärvellä ja myös muualla kaupungin alueella. Katso lisätietoja kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.
Kattava latuverkosto palvelee kesäisin mm. patikoijia ja maastopyöräilijöitä.

Alavudenjärven lasikota

Rento ja helppo vaihtoehto retkeilyyn kaveriporukalla tai perheen kanssa on Alavuden keskustassa Alavudenjärven rannalla sijaitseva lasikota. Ota eväät mukaan ja kiipeä lasikodan torniin. Mahdollisuus paistaa myös makkaraa. Ovet kodalle ovat aina avoinna ilman varauksia.
Tusan ranta
Ilkankuja 9, 63300 Alavus

Pahajoen luontopolku ja kosteikko

Aivan Alavuden keskustassa sijaitsevan Alavudenjärven eteläpäähän on valmistunut Pahajoen ylittävä kaarisilta, joka yhdistää kaksi luontopolkua ja on osa hienoa kosteikkoa sekä järvimaisemaa. Kaarisillan ansiosta Alavudenjärven pääsee kätevästi kiertämään patikoiden tai pyöräillen.
Tusan puolen P-paikalle: Tusantie 303, 63300 Alavus
tai Niementien puoleiselle P-paikalle: Niementie 54, 63300 Alavus

Etelä-Pohjanmaan Valmennustalli

Talli sijaitsee lähellä Alavuden keskustaa. Ratsastuskoulun ovet ovat avoinna ma-pe 16-21, la 9-16. Muulloin sopimuksen mukaan. Ratsastuskoulun aukioloaikoina voi tutustua toimintaan. Talli tarjoaa ratsastus- ja valmennustunteja, kesäisin päiväleirejä. Tilauksesta myös erilaiset kärry- ja rekiajelut, talutusratsastukset, maastoestevalmennukset ja erilaisia kursseja.
Koivusaarentie 90, 63300 Alavus
Puh. 040 415 3154 tai 040 538 5952, jutta.neste@gmail.com tai epvalmennustalli@gmail.com
www.etelapohjanmaanvalmennustalli.com

Alavuden Ratsutila Oy

Ratsastuskoulu ja hevosten myyntitalli. Tallilla harjoitellaan myös vikellystä. Ohjattujen ratsastustuntien lisäksi hevosia vuokrataan itsenäiseen ratsastukseen. Ratsastuskoulutoiminnan lisäksi hevoskauppaa ja hevosten maahantuontia.
Kivistöntie 89, 63400 Alavus
Puh. 040 653 6557
alavudenratsutila@gmail.com
alavudenratsutila.simplesite.com/438653616

Metsälän Talli

Tuurissa, vain noin kilometrin päässä Kyläkaupasta sijaitseva harrastetalli, jossa on hyvät puitteet aloittaa hevosharrastus tai jatkaa sitä. Mahdollista on käydä sekä ratsastustunneilla että vuokraamassa hevosia. Käytössä on suuri, valaistu ratsastuskenttä sekä ratsastus- ja kärryttelymaastot hiekkateineen ja polkuineen. Lähellä Keskisen harjoitusravirata ja maneesi.
Holkonkyläntie 44, 63610 TUURI
Puh. 040 757 5005   metsalantalli.webnode.fi

Seikkailupuisto Huikia, Tuuri

Seikkailuelämyksiä koko perheelle. Viisi erilaista köysirataa, joista kolme on aikuisille suunnattuja vaativampia ratoja. Rohkeimmat voivat kokeilla kanttiaan jopa 12 metrin korkeudessa. Nykyaikaista tekniikkaa ja välineitä hyödyntävä puisto on turvallisuudessaan ja käyttömukavuudessaan huippuluokkaa. AVATAAN 1.6.2019. Ryhmille sopimuksen mukaan.
Tuurinportin alue, Alavudentie 610, 63610 TUURI
Puh. 040 069 8389, tuuri@seikkailupuistohuikia.fi
www.seikkailupuistohuikia.fi/tuuri/

Aina on hyvä päivä lähteä retkelle

Alavudella ja lähiseudulla on useita hyviä retkipaikkoja: laavuja, kotia, lintutorneja ym. Monet majoitusyrityksetkin järjestävät pyynnöstä myös luontoretkiä.
Yleiskalastus on maksutonta - saat siis onkia ja pilkkiä vapaasti.

Alavuden Vähäjärvellä on kolme onkilaituria. Myllyrinteen tien päässä olevalle laiturille pääsee myös pyörätuolilla.
Vinkkejä luonnossa liikkumiseen ja kalastukseen Alavuden ja Töysän vesillä:
loytoretketblog.com
kalapaikka.net/kalastus_alavus

Rantapuiston vesiliikuntavälineet ja rantaterassi

Alavudenjärven rannalla Rantapuistossa on uusi ranterassi ja laituri. Mainio ympäristö vaikkapa piknikille ja mahdollisuus lähteä vesille kanootilla, kajakilla, sup-laudalla tai soutuveneellä. Avain ja käyttöoikeus noudettavissa Alavuden Tornikioskilta pientä kulukorvausta vastaan kioskin aukioloaikana. Huomaathan ottaa omat pelastusliivit mukaan. Vieressä myös leikkipuisto Riahula.
Vesiliikuntavälineiden käyttöehdot ja -ohjeet voit katsoa täältä.
Alavuden keskusta, Rantapuisto, Huhtamäentie, 63300 Alavus

Avainten nouto- ja palautuspaikka:
Tornikioski
Isokaari 3, 63300 ALAVUS
puh. 050 559 9129
Avoinna ma-la klo 11-20 ja su klo 12-18

Jytinä DiscGolfPark

Jokivarren nuorisoseuran rakentama ja ylläpitämä frisbeegolfrata, Jytinä DiscGolfPark on kunnon heittopaikoilla ja opasteilla varustettu rata. Se valmistui vuoden 2017 loppukesästä. Moderni frisbeegolfrata on sopivan haasteellinen, viihtyisä ja valmistettu hyvään maastoon. Siellä voivat harrastaa niin aloittelijat kuin vähän kokeneemmatkin pelaajat. Radan arvioitu peliaika n. 60-90 min. Radan par (ihannetulos) on 29 heittoa. Radalle matkaa Alavuden keskustasta n. 8,5 km.
Jokivarrentie 642, 63330 Alavus
www.jokivarrennuorisoseura.fi

Kuvaus radasta sivuilla loytoretketblog.com/2018/06/08/jokivarren-frisbeegolfrata/

Iivarin frisbeegolfrata

Yhdeksän heittopaikan frisbeegolfrata löytyy myös Alavuden Töysästä, läheltä Iivarin koulu- ja vapaa-aikakeskusta sekä urheilukenttää. Oma Säästöpankki on lahjoittanut frisbeegolfkiekkoja harrastajien/ ryhmien lainattavaksi. Kiekkoja voi lainata Töysän 4H-toimistolta (arkipäivisin klo 9.00–15.00) os. Wilskmanintie 1, p. 050 3764319 kuittausta vastaan.
Wilskmanintie 1, 63600 Töysä
toysa.4h.fi/iivarin-frisbeegolfrata/

Vähäjärven uimarannan liikuntamahdollisuudet

Vähäjärven uimaranta sijaitsee vastapäätä jäähallin rantaa. Rannan ympäristössä on tenniskenttä, rantalentopallokenttä sekä kaksi onki- ja virkistyslaituria. Vähäjärven ympäri kiertää viihtyisä lenkkipolku. Alueella sijaitsee myös muutamia frisbeegolfkoreja, joihin voi harjoitella heittämistä.
Parkkipaikat sijaitsevat osoitteissa:
Myllyrinne 4, 63300 Alavus
Uomatie 20, 63300 Alavus.

Pyöräilyillat

Alavuden liikuntatoimi järjestää kesämaanantaisin pyöräilyjä mielenkiintoisiin kohteisiin eri puolilla Alavutta. Lisätietoja kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.

Töysän Talsijat järjestää pyöräilyjä kesätorstaisin klo 18 eri kohteisiin elokuun loppuun saakka. Lähtö Töysästä entisen Poliisitalon pihalta.
Lisätietoja puh. 0400 419 594.

Töysän tähtitorni

Töysän Lintukalliolla sijaitsee tähtitorni, jonka omistaa Suomenselän Pegasus ry. Yhdistys ja tähtitorni palvelee kaikkia paikkakunnalla asuvia ja täällä vierailevia tähtiharrastajia ja avaruudesta kiinnostuneita.
Tähtitornin aukioloajat keväällä 2020: 2. helmikuuta - 8. maaliskuuta sunnuntaisin alkaen klo 19.00.
15. maaliskuuta - 29. maaliskuuta sunnuntaisin alkaen klo 20:00. Torni on auki niin pitkään kun yleisöä riittää.
Säävaraus: toivottoman pilvisellä säällä torni on suljettu. Säännölliset näytökset loppuvat kesäajan saapuessa.
Tornilla on laadukkaat kaukoputket, joilla on mukava katsella taivaan ihmeitä. Yhdistys järjestää sovittaessa myös ryhmänäytöksiä.
Lintukalliontie, 63600 Töysä
Suomenselän Pegasus ry
www.pegasus.fi
www.facebook.com/SuomenselanPegasus


Alavuden ulkoilureitit ja liikuntapaikat kartalla

Klikkaa kuva isommaksi

Tulostettava PDF-versio

Alavus maisema
Alavus