Reseinformation

Varuhuset “Kyläkauppa” Veljekset Keskinen, Mumin-lekpark, Galleri Harri, J-M Rally Parc Fermé, fallskärmskurser, Inredningscafé PikkuAmerikka, hembygdsmuseer, den lokala marknaden “Ryskööt”, nöjesparken Miljoona Tivoli och tågvagnshotellet. Den lilla landsbygdskommunen Alavus överraskar med sin mångsidighet. Alavus är erbjuder såväl inköp, konstupplevelser som roliga aktiviteter.

Varuhuset Tuurin Kyläkauppa i Alavus besöks årligen av mer än 6 miljoner besökare. Utöver det erbjuder den gröna och naturnära kommunen mycket annat att se och uppleva. Det finns ett stort antal sport- och friluftsmöjligheter för hobbyister i de vackra landskapen omgivna av sjöar, medan de offentliga och kulturevenemang som kommunen organiserar underhåller både den lokala befolkningen och besökare. Det råder ingen brist på övernattningsmöjligheter: det finns såväl eleganta hotell som mysiga stugor och inhysning på landet. På sommaren är det möjligt att övernatta även i campingområdet i Tuuri samt i Sepänniemen Lomakylä resort.

Alavus ligger i Sydösterbotten, i korsningen mellan stamväg 66 och riksväg 18. Våra grannkommuner är Seinäjoki, Kuortane, Alajärvi, Virdois och Etseri.

Pandorna Lumi och Pyry är alltså våra grannar, och bor i Etseri zoo, bara drygt en halvtimmes körning från Alavus!

Välkommen till Alavus!

Visit Alavus footer kevat 2023
Alavus