Något för alla

I Alavus finns det något att göra för alla åldrar.

Det råder ingen tvivel om att den som tycker om att shoppa kommer att glädja sig av att besöka Finlands största turistattraktion, Kyläkauppa Veljekset Keskinen, och njuta av dess trivsamma miljö samt av de flera andra butiker som finns runt omkring Tuurin Kauppakylä.

Den som istället för att shoppa dras till spännande aktiviteter kan rikta sig mot minigolfbanan som ligger bredvid Kyläkauppa, eller till Huikia äventyrspark. Man kan även besöka Finlands största lekplats med Mumintema i Tuuri! Under sommaren kan de små och lite större i familjen roa sig i den kostnadsfria nöjesparken Miljoona Tivoli.

På det aktiva flygfältet i Alavus kan man genomföra bland annat fallskärmskurser. För att uppnå hastighetsrus kan man vända sig åt karting, enduro, motocross och snöskoteråkning. Den som föredrar mer traditionella hästkrafter kan vända sig till något av Alavus många utmärkta häststall och ridhus.

Kulturens vänner kan titta in Galleri Harris varierande sommarutställningar eller njuta av sommarteaterns skojiga pjäser.

Flera evenemang för hela familjen arrangeras i samarbete mellan de många olika hobbyistgrupperna samt Tuurin Kyläkauppa året runt. En av sommarens höjdpunkter är den traditionella marknaden, Alavus Ryskööt, som äger rum en vecka efter midsommaren.Visit Alavus footer kevat 2023
Alavus