Hakojärven pulkkamäki ja kuntoportaat

Hakojärvi on n. 500 asukkaan kylä Alavuden Töysässä. Kylälle omaleimaista on aktiivinen ote ja kyläkoulu ja sen ympäristö tarjoavatkin monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia. Viimeisimpänä talkootyönä rakentuivat kuntoportaat syksyllä 2020 koulun takana olevaan rinteeseen. Hakojärven kylä ja kyläkoulu sijaitsevat aivan valtatie 18 varrella, joten palveluihin on helppo kaikkien tutustua.

Hakojärven koulun pulkkamäki

Hakojärven koulun takana sijaitsee yksi Alavuden parhaimmista pulkkamäistä. Rinteessä sijaitsee myös Hakota-kota. Alakentällä on talvisin luistelukaukalo ja kesäaikaan jalkapallokenttä sekä Supernova -karuselli. Supernova -karuselli pyörii rengasta pitkin kävellessä. Pulkkamäki ja kaukalo ovat myös valaistut.

Hakojärven kuntoportaat

Hakojärven koulun takana olevaan rinteessä sijaitsee myös kuntoportaat, joihin on asennettu valaistus ja ajanottotaulu, jonka voi laittaa alhaalla päälle. Kun pääsee ylös asti, voi katsoa oman tuloksen. Portaat nousevat maaston mukaisesti, eivätkä ole kovin jyrkät. Porrasaskelmia kertyy yhteensä 127 ja pituutta portailla on noin 64 metriä.

Portaisiin saa myös valaistuksen päälle ajastuksella, joten porrastreeni onnistuu pimeän aikaankin. Kun valaistuksen laittaa päälle, se sammuu automaattisesti kahden tunnin kuluttua.

Hakojärven kuntoportailla voi vaikka testata nopeutta, sillä portailla on ajanottolaite, jonka voi laittaa alhaalla päälle.

Hakojärven kuntoportaisiin saa päälle valaistuksen, joten porrastreeni onnistuu pimeän aikaankin.

Kuvat: Löytöretkiä lähelle -blogi ja Ari Hakola.

Kuntoportaiden kanssa samassa rinteessä sijaitsee isokokoinen kota HaKota, puuliiteri sekä wc.

Kuntoportaiden lisäksi Hakojärvellä voi pelata ja leikkiä ulkona tekonurmikentällä, talvella laskea pulkkamäkeä ja luistella kaukalossa.

Miten löydän Hakojärven pulkkamäkeen ja kuntoportaille?

Portaiden osoite on Ähtärintie 585, 63680 Hakojärvi.

Auto kannattaa jättää Hakojärven koulun parkkipaikalle. Siitä voi jatkaa kävellen koulun taakse, josta kuntoportaat lähtevät.Visit Alavus footer kevat 2023
Alavus