Tekemistä koko perheelle

Tuurin Kauppakylä ja Suomen suurin Kyläkauppa Veljekset Keskinen

Tuurin Kauppakylä tarjoaa elämyksiä koko perheelle; ostoksia, tapahtumia ja tekemistä. Kauppakylän ainutlaatuisessa tunnelmassa viihtyy ja ruokapaikkojakin on moneen makuun. Kyläkaupasta löytyy shoppailumahdollisuuksien lisäksi mm. pelimaailma ja Lasten Seikkailurata, joiden käyttö on ilmaista!

Onnentie 7, 63610 TUURI
Kyläkaupan info puh. 010 770 7000, email: kylakauppa@tuuri.fi
www.tuuri.fi


Kyläkaupan Minigolf

Sijaitsee Kyläkaupan välittömässä läheisyydessä joen rannassa. Silta minigolfalueelle kulkee Tavarapuodin ja Ruokapuodin välisellä alueella. Mailoja voi vuokrata hotelli OnnenTähden vastaanotosta (3 €/ kpl). Mailasta ja pallosta peritään 20 € pantti, jonka saa takaisin palautettuaan välineet ehjinä.
Onnentie 7, 63610 TUURI
Hotelli OnnenTähti puh. 010 770 7001


Muumi-leikkipuisto

Suomen suurin Muumi -leikkipuisto löytyy Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalta, joen rannasta. Muumipuisto on kesällä aina avoinna ja on kaikkien käytössä ilmaiseksi.
Onnentie 7, 63610 TUURI
Kyläkaupan info puh. 010 770 7000, email: kylakauppa@tuuri.fi
www.tuuri.fi


J-M Rally Parc Fermé

Ralliautomuseo Tuurin kauppakylän kupeessa. Ralli- ja keräilyautojen lisäksi nähtävillä paljon muuta rallitavaraa (palkinnot, ajopuvut, kypärät, podiumlippikset, kirjallisuutta, valokuvia ym.).
Ralliautoja rakennetaan samassa kiinteistössä.

Lasten liikennekoulussa voit suorittaa JM-Rally Parc Ferme-ajokortin tekemällä tehtäviä ja suorittamalla ”ajokokeen” polku- tai sähköautolla.

Nähtävänä rallivideoita ja pelattavana aidossa kuppipenkissä istuen rallipelejä.

Jari-Matti Latvala fanituote-myymälä sekä kesäkahvila. Avoinna kesällä ma-la klo 10-17, su klo 12-17. Talviaikaan sopimuksen mukaan.

Kokous- ja edustustiloja vuokrataan 10 hengen saunalla tai ilman. Käytettävissä videotykki, valkokangas ja wlan. Tilaisuuksiin saatavana myös tarjoilu.

Myös majoitustiloja max 8:lle.

Tilauksesta mahdollisuus tutustua myös 4 km päässä sijaitsevaan 100 vuotta vanhaan kartanomiljööseen rakennuksineen ja tarvetyökaluineen.

Tilattavissa myös mahdollisuus kokea vauhdin hurmaa ja päästä oikean ralliauton kyytiin.

Korventie 2, 63610 TUURI (liikenneympyrä)
P
uh. 040 512 2252
helena.latvala@jarilatvala.com
http://www.latvalamotorsport.com/index.php/fi/ralliautonayttely/


Seikkailupuisto Huikia, Tuuri

Seikkailuelämyksiä koko perheelle. Viisi erilaista köysirataa, joista kolme on aikuisille suunnattuja vaativampia ratoja. Rohkeimmat voivat kokeilla kanttiaan jopa 12 metrin korkeudessa. Nykyaikaista tekniikkaa ja välineitä hyödyntävä puisto on turvallisuudessaan ja käyttömukavuudessaan huippuluokkaa. Avoinna jälleen kesällä 2019. Ryhmille sopimuksen mukaan.
Tuurinportin alue, Alavudentie 610, 63610 TUURI
Puh. 040 069 8389
tuuri@seikkailupuistohuikia.fi
www.seikkailupuistohuikia.fi/tuuri/


Uimahalli Kunto-Lutra

Kunto-Lutrassa on mahdollista liikkua monipuolisesti. Uimahallissa on 25 m uima-allas, lämminvesiallas, poreallas ja liukumäki. Liikuntahallissa mahdollisuus pelata sulkapalloa, squashia ja pingistä. Myös peilisali, painisali ja 2 kuntosalia ovat käytettävissä. Kuntosalien käyttö kuuluu uimalipun hintaan.
Kautunkuja 5, 63300 ALAVUS
Puh. 044 550 2352
kunto-lutra@alavus.fi
www.alavus.fi
Talviliikuntamahdollisuuksia koko perheelle

Alavudella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa talvilajeja koko perheen voimin. Hoidettuja latuja, jäärata, luistelualueita ja pulkkamäkiä on aivan keskustassakin Alavudenjärvellä ja myös muualla kaupungin alueella. Katso lisätietoja kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.


Alavudenjärven lasikota

Rento ja helppo vaihtoehto retkeilyyn kaveriporukalla tai perheen kanssa on Alavuden keskustassa Alavudenjärven rannalla sijaitseva lasikota. Ota eväät mukaan ja kiipeä lasikodan torniin. Mahdollisuus paistaa myös makkaraa. Ovet kodalle ovat aina avoinna ilman varauksia.
Tusan ranta
Ilkankuja 9, 63300 Alavus 


Leikkipuisto Riahula

Riahula on suosittu leikkipuisto Alavuden keskustassa Alavudenjärven rannalla Huhtalavan vieressä. Mukava pysähdyspaikka ja erinomainen ympäristö vaikkapa piknik-retkelle.
Rantapuisto, Huhtamäentie, Alavuden keskusta


Rantapuiston vesiliikuntavälineet ja rantaterassi

Alavudenjärven rannalla Rantapuistossa on uusi ranterassi ja laituri. Mainio ympäristö vaikkapa piknikille ja mahdollisuus lähteä vesille kanootilla, kajakilla, sup-laudalla tai soutuveneellä. Avain ja käyttöoikeus noudettavissa Alavus Hotelli 66:n infotiskiltä pientä kulukorvausta vastaan. Huomaathan ottaa omat pelastusliivit mukaan. Vieressä myös leikkipuisto Riahula.
Vesiliikuntavälineiden käyttöehdot ja -ohjeet voit katsoa täältä.
Rantapuisto, Huhtamäentie, Alavuden keskusta


  

Harrin uimaranta

Kesämatkailijan kannattaa huomioida, että Alavudella on useita hyviä uimarantoja. Monipuolisimmin varusteltu on kantatie 66:n varrella, kauniilla paikalla Alavudenjärven äärellä sijaitseva Harrin uimala, jossa on myös beachvolley-kenttä sekä 2 m ja 3 m hyppytornit. Vieressä Harrin taidekeskus, jossa kesäaikaan vaihtuvia, eri taiteilijoiden näyttelyitä.
Saarankuja 3, 63300 ALAVUS

Muita hyviä, lapsiystävällisiä uimarantoja Alavuden keskustan alueella:

Vähäjärven uimaranta
Uomatie 20, 63300 ALAVUS
pukukopit, wc, beachvolley-kenttä

Tusan uimaranta
Alavudenjärven rannalla
Ilkankuja 10 b, 63300 ALAVUS
pukukopit, wc, läheisyydessä leikkipuisto

Yleisiä uimarantoja Töysän taajamassa:

Lääkärinranta
Rantatie, Töysä

Vuorenmaan ranta
Niemenkyläntie, Töysä

Lisää tietoa kaikista Alavuden uimarannoista kaupungin sivuilta.


Alavuden ulkoilureitit ja liikuntapaikat kartalla

Klikkaa kuva isommaksi

Tulostettava PDF-versio

Alavus maisema
Alavus